Mijn specialiteiten

 

Nagelreparatie

 

Als medisch pedicure beheers ik diverse speciale technieken. Eén ervan is de nagelreparatie. Nagelreparatie wordt vaak gezien als een cosmetische verfraaiing van de nagel. Dit is ten dele waar. Het heeft namelijk ook een preventieve of juist herstellende werking.

Brokkelige (schimmelnagels) of ingroeiende of ingescheurde nagels kunnen veel pijn veroorzaken doordat er veel druk van de nagel naar de huid gaat. Door het verwijderen of polijsten van het aangetaste deel (dit is pijnloos) kan door middel van acryl of gel een kunstnagel geconstrueerd worden, die vrijwel gelijk is aan de oorspronkelijke nagel. De oorspronkelijke nagel kan door de natuurlijke groei weer mooi uitgroeien en herstellen.                  

 

 

Nagelbeugels

 

Heeft u last van ingroeiende nagels? Of hebben uw nagels een afwijkende vorm gekregen bijvoorbeeld door een trauma (stoten of er iets op laten vallen)? Het is niet langer nodig om met pijnlijke nagels rond te blijven lopen.

Er zijn diverse technieken om ook bij u een nagelbeugel op maat te maken. Door een nagelbeugel worden de ingegroeiende of afwijkende vormen gecorrigeerd, hierdoor wordt de druk verminderd en neemt direkt de pijn af. Na een bepaalde periode vindt er een permanente correctie plaats.

 

Er zijn diverse mogelijkheden. Graag adviseer ik u óf en welke nagelbeugel het meest geschikt voor u zou zijn.

 

Ortheses

 

In de loop der jaren kunnen er diverse standsveranderingen aan onze voeten en tenen ontstaan. De redenen hiervan zijn meestal van meerdere factoren afhankelijk. Dit neemt niet weg dat dit bijzonder pijnlijk kan zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om een silicone orthese op maat te maken. Ortheses kunnen o.a. gemaakt worden voor: hamertenen, klauwtenen of ruitertenen (over elkaar liggende tenen). Ook voor likdoorns die telkens terug blijven komen is een orthese mogelijk, hier zijn echter ook veel standaard producten voor die zeer effectief kunnen zijn.

  

Medical Taping

 

Bij een sportblessure kan het wenselijk zijn wat extra steun rondom het enkelgewricht of voet te hebben. Hiervoor maak ik gebruik van diverse tape-technieken.

 

 

 

 

Nagelreparatie

Nagelbeugel

Medical Taping